Fritidshus, distansarbetsplats, tillflyktsort ...

Eller precis vad som helst.

Aistija är ett individuellt fritidshuspaket som uppfyller alla dina önskemål och som är enklast möjligt att köpa.

Aistija är ett kompakt fritidshus som levereras till tomten och lyfts på plats. I storleken S och M byggs huset färdigt i fabriken och levereras till kundens tomt komplett. Storleken L består av två delar som sammanfogas på kundens tomt.

Tack vare att huset har golvvärme känns natursten alltid skön under foten. Den högklassiga luftvärmepumpen med kyla och fjärrstyrning garanterar en lagom temperatur vid önskad tidpunkt.

Ankaren för Aistija-konceptet

Den multisensoriella upplevelsen

Allt i huset utgår från byggmaterialet, äkta timmer, som jämnar ut luftfuktigheten i rummet, är varmt på vintern och svalt på sommaren. Konstruktionen andas och har bra akustiska egenskaper.

Golvet är tillverkat av natursten – ett hantverk från början till slut.

Kronan på verket – rent konkret – är taket som är delvis av glas och släpper in naturligt ljus i huset. När mörkret faller på kan du titta på stjärnhimlen från stugvärmen – och kanske till och med se norrsken.

Så här ser Aistija-husen ut

Aistija-modellerna


Aistija S, för 2–4 personer

24m² + loft på 15m², timmerram på 200mm

Aistija M, för 4–6 personer

43m²+ loft på 21m², timmerram på 200mm

Aistija L, för 6–8 personer

72m² (byggnadsyta) + loft på 27m², timmerram på 200mm

Byggprocess

Fas 1

Bottenbjälklag och VVSE-teknik

El-, värme- och vattentekniken installeras i bottenbjälklaget. Som värmeisolering används naturlig blåsisolering av 100 % träfiber, som täcks med 21 mm tjockt spontat kryssfaner av barrträ.

På golvet monteras värmekablar, fiberförstärkt putsbruk och till sist skiffergolv på 20 mm. Golvet fästs med fästmassa som har S2-deformationsegenskaper. Avslutningsvis behandlas golvet med stenskyddsmedel.

Huset har mekanisk ventilation.

Fas 2

Ytbehandling av timmerramen

Utsidan av den timmerram på 200 mm som satts ihop på bottenbjälklaget behandlas med ett träskyddsmedel från Teknos och målas två gånger med Woodex Aqua Classic-lasyr.

Den tonade lasyren framhäver träets naturliga utseende och hindrar det från att gråna av solen. S-modellen på bilden har strukits två gånger med nyansen T8041.

Insidan stryks med Helo Solana Wax-timmervax från Teknos.

Fas 3

Utrustning

När väggarna och golvet är klara kan inredningen börja. Allt hittar sin plats: ett kök särskilt designat för fritidshuset med köksutrustning och vitvaror från Veikon Kone, en bastu med IKI-aggregat från SaunaMaailma och, om du så önskar, ett komplett möblemang designat av Isku.